Farfalle met bospaddenstoelenpesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Farfalle met bospaddenstoelenpesto

met kastanjechampignons, rucola, veldsla en pecorino

Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? (Het juiste antwoord is: vlinders)

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Farfalle

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

30 gram

Rucola en veldsla

2.5 gram

Verse krulpeterselie

15 gram

Geraspte pecorino

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)795 kcal
Energie (kJ)3328 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers6 g
Vezels4.7 g
Eiwitten23 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Préparer
1

Portez une bonne quantité d'eau à ébullition dans la casserole pour les farfalle. Ajoutez-y une pincée de sel. Faites cuire les farfalle 11 à 13 minutes à couvert. Égouttez-les, puis réservez-les sans couvercle. Émincez l'oignon rouge. Écrasez ou émincez l'ail. Nettoyez les champignons blonds avec l'essuie-tout, puis coupez-les en quartiers.

Préparer
2

Dans le wok ou la sauteuse, faites chauffer l'huile d'olive à feu moyen-vif. Faites-y revenir l'oignon rouge et l'ail 1 à 2 minutes. Ajoutez les champignons blonds et faites cuire 5 à 7 minutes. Ajoutez le pesto de champignons et réchauffez 1 minute.

Tip: Wist je dat kastanjechampignons rijk zijn aan vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Assaisonner
3

Déchirez grossièrement la roquette et la mâche. Ciselez grossièrement le persil frisé. Dans le wok ou la sauteuse, mélangez les farfalle aux champignons blonds. Salez et poivrez.

Servir
4

Servez la roquette et la mâche sur les assiettes. Disposez les pâtes par-dessus. Garnissez du pecorino râpé et du persil frisé.