Het winnende gerecht van Over smaak valt te twisten is deze Surf & Turf. Dat is een gerecht wat veel wordt gegeten in Australië en VS. Surf & Turf is een gerecht met een combinate van vlees en vis. De gamba’s zijn in dit gerecht de surf en de turf de entrecôte.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Entrecote
½ stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
250 gram
Kruimige aardappelen
¼ stuk(s)
Bloemkool
⅓ stuk(s)
Venkel
¼ stuk(s)
Handsinaasappel
3 el
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
2 tl
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Haal de entrecôte uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bloemkool. Breng een andere pan met water aan de kook voor de aardappelen. Snijd of pers de knoflook fijn. Meng in een kom de knoflook, gamba’s, de helft van de olijfolie, peper en zout en bewaar apart.
Schil of was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool afgedekt in 8 - 10 minuten gaar en laat, zonder deksel, uitstomen.
Snijd ondertussen de venkel in kwarten, bewaar het eventuele venkelloof, verwijder de harde kern en snijd de venkel dwars in dunne repen. Pers de sinaasappel uit. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de venkel 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg het sinaasappelsap toe en breng op smaak met peper en zout.
Schep de bloemkool in de hoge kom met de staafmixer of blender. Voeg de kookroom toe en pureer tot een gladde puree. Stamp de aardappelen tot een fijne puree met de helft van de boter. Meng de bloemkoolpuree met de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gamba’s met de marinade in 1 - 2 minuten en bewaar in aluminiumfolie. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan. Bak de entrecôte, afhankelijk van dikte en gewenste garing, in 1 - 3 minuten op middelhoog vuur, keer halverwege om.
Haal de entrecôte uit de pan en snijd in mooie dunne plakken (dit heet tranceren). Verdeel de bloemkoolpuree en venkel over de borden. Leg de entrecote en de gamba’s erop. Garneer met het eventuele venkelloof.