Skip to main content
Sweet & sticky varkensreepjes met yoghurtsaus

Sweet & sticky varkensreepjes met yoghurtsaus

met bulgur, verse kruiden, komkommer en paprika

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gerst?

Labels:
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad
Kamut
Khorasan (tarwe)
Rogge
Gerst
Gluten
Haver
Kan sporen van allergenen bevatten
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)

100 gram

Varkensreepjes met Oosterse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Mini-komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Mangoketchup

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme runder- of groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Energie (kJ)3027 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten30.2 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels12.8 g
Eiwitten36.3 g
Zout2.2 g
Potassium515.6 mg
Calcium42.6 mg
Iron1.8 mg
Pan
Kom
Koekenpan

Instructies

Bulgur voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot en breng aan de kook. Voeg de bulgur toe en kook 8 - 10 minuten, of tot de bulgur gaar is.
  • Roer de za'atar door de bulgur en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de groenten, de knoflook en de Griekse kruidenmix (let op: dit ingrediënt kan snel overheersend worden! Weeg zorgvuldig af en gebruik naar smaak) 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een kom de komkommer met de wittewijnazijn en de suiker.
Snijden
3
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak het varkensvlees 4 - 5 minuten, of tot het vlees gaar is.
  • Verlaag het vuur, voeg de mangoketchup toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn, maar bewaar de verschillende kruiden apart van elkaar.
Serveren
4
  • Meng in een kom de munt met de yoghurt, de mayonaise en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de bulgur in kommen en leg alles erbovenop.
  • Garneer met de peterselie en de yoghurtsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders