Schelvis met bieslooksaus, bospeen en aardappelen

Schelvis met bieslooksaus, bospeen en aardappelen

Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

De schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, maar zijn smaak is sterker dan die van kabeljauw. De vis is goed te herkennen aan zijn zwarte zijlijn en de eveneens zwarte vlek achter de kieuwen, die ook wel de petrusduim genoemd wordt.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenFamilyOriginal
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd
35 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingrediënten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Peen

500 g

Nicola aardappelen

2 stuks

Schelvisfilet

(BevatVis)

10 stuks

Verse bieslook (sprieten)

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 el

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose),Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2201 kJ
Energie (kcal)526 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten.

2

Kook de bospeen en aardappelen samen 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en bak 15 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd of knip de bieslook klein. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

5

Dep als de oventijd bijna om is de vis droog met keukenpapier. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Roer de bieslooksaus door het bakvet van de vis.

6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg de schelvisfilet er op en serveer met de bieslooksaus.

Probeer deze recepten ook eens

Volkoren crackers met avocado

Volkoren crackers met avocado

Met tuinkers en komijnekaas

394 kcal5 minuten

Yoghurt met kiwi en passievrucht

Yoghurt met kiwi en passievrucht

Met muesli en pompoenpitten

264 kcal5 minuten

Eimuffins

Eimuffins

Met ontbijtspek, bosui en kaas

0 kcal35 minuten

Geroosterde rode druiven met citroentijm

Geroosterde rode druiven met citroentijm

Met krokant rozijnenbrood en Griekse yoghurt

488 kcal20 minuten

Salade met buffelmozzarella en serranoham
Premium

Salade met buffelmozzarella en serranoham

Met geschaafde venkel en geroosterde druiven

1128 kcal40 minuten

Bami met 5-kruidenkip
20 minuten

Bami met 5-kruidenkip

Met roerbakgroenten en rode peper

652 kcal20 minuten

Parelcouscous met kastanjechampignons
20 minuten

Parelcouscous met kastanjechampignons

Met gruyère, rucola en walnoten

658 kcal20 minuten

Oosterse tomatensaus met rundergehakt

Oosterse tomatensaus met rundergehakt

Met Turkse rode peper en aardappelpuree

860 kcal30 minuten

Langzaam gegaarde aubergine

Langzaam gegaarde aubergine

Met granaatappel, feta en pittenrijst

869 kcal50 minuten