HelloFresh
topBanner
Schelvis met bieslooksaus, bospeen en aardappelen

Schelvis met bieslooksaus, bospeen en aardappelen

Lees meer

De schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, maar zijn smaak is sterker dan die van kabeljauw. De vis is goed te herkennen aan zijn zwarte zijlijn en de eveneens zwarte vlek achter de kieuwen, die ook wel de petrusduim genoemd wordt.

Labels:BalansEten binnen 3 dagenFamilyOriginal
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Wortel

500 g

Vastkokende aardappelen

2 stuks

Schelvisfilet

(BevatVis)

10 stuks

Verse bieslook

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 el

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2201 kJ
Energie (kcal)526 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten.

2

Kook de bospeen en aardappelen samen 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en bak 15 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd of knip de bieslook klein. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

5

Dep als de oventijd bijna om is de vis droog met keukenpapier. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Roer de bieslooksaus door het bakvet van de vis.

6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg de schelvisfilet er op en serveer met de bieslooksaus.