HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGriekse Salade Met Extra Portie Kippendij
topBanner
Griekse salade met extra portie kippendij

Griekse salade met extra portie kippendij

met parelcouscous, feta en citroen

Extra Vlees
Lees meer

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, rozemarijn en paprika.

Labels:Lekker snelFamilieBalans
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

400 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

½ krop(pen)

Romaine sla

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Rode ui

1 zakje(s)

Olijfolie met rozemarijn

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3736 kJ
Energie (kcal)893 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels7 g
Eiwitten54 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar.

2

Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.

3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de olijfolie met rozemarijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

4

Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous, de kippendijreepjes en rode puntpaprika over. Garneer met de feta en de partjes citroen.