Double protein - Dubbele portie oosters gemarineerde zalmfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Dubbele portie oosters gemarineerde zalmfilet

Double protein - Dubbele portie oosters gemarineerde zalmfilet

met geroosterde broccoli en zilvervliesrijst

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Rode peper

40 ml

Sojasaus

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

85 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2.5 el

Olijfolie

2 tl

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)861 kcal
Energie (kJ)3603 kJ
Vetten65.3 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten16.4 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels8.3 g
Eiwitten43.9 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 – 7 minuten. Giet af.

Tip: In dit gerecht zit 250 g broccoli per persoon. Wist je dat deze hoeveelheid broccoli meer dan 100% van de ADH vitamine C bevat?

Marineren
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en 1 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de zalm in de kom, zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren (zie Tip). Schep af en toe om.

Tip: Op de huid van de zalm kan hier en daar nog een schub zitten. Deze kun je makkelijk verwijderen door voorzichtig met een mes tegen de richting van de huid in te krabben.

Broccoli in de oven
3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie, de knoflook en de broccoli. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier (zie Tip 1). Bak de broccoli 15 – 20 minuten, of tot hij beetgaar is (zie Tip 2). Schep halverwege om.

Tip: TIP 1: Om afwas te besparen kun je de broccoli, olijfolie en knoflook ook direct op de bakplaat mengen. TIP 2: De topjes van de broccoli mogen donker worden voor een nootachtige smaak. Let er wel op dat het niet verbrandt.

Rijst koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 15 - 20 minuten gaar. Giet af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Zalm bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en haal de zalm uit de marinade. Bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk nu de achtergebleven marinade in de koekenpan. Voeg ½ el water per persoon toe en verhit 2 minuten.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm bovenop de rijst. Giet de saus uit de koekenpan over de zalm en de rijst.