topBanner
Dubbele portie kipfilet in mosterd-roomsaus

Dubbele portie kipfilet in mosterd-roomsaus

met gebakken aardappelen en courgette

Extra Vlees
Lees meer

Herken je dit recept? Voor de variatie maak je de roomsaus deze keer met champignons en serveer je er gebakken courgette bij. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Labels:Lekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Vastkokende aardappelen

125 g

Kastanjechampignons

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

1 takje

Verse rozemarijn

4 stuks

Kipfilet

1 stuks

Courgette

150 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Wittewijnazijn

2 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4553 kJ
Energie (kcal)1088 kcal
Vetten66.0 g
waarvan verzadigd28.0 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten67 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 - 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de champignon in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.

3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige boter en fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten.

4

Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

5

Blus de champignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder kan garen.

6

Verdeel de courgette en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-champignonsaus.