HelloFresh
topBanner
Aardappelsoep met dubbele portie garnalen

Aardappelsoep met dubbele portie garnalen

met kokosmelk, verse mais en tomaat

Extra Vis
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:SchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Sjalot

400 g

Vastkokende aardappelen

1 tl

Paprikapoeder

2 stuks

Laurierblad

1 stuks

Maiskolf

4 stuks

Tomaat

5 g

Verse bieslook

(Kan sporen van allergenen bevatten)

320 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

200 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3082 kJ
Energie (kcal)737 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een halve minuut.

2

Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven.Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

3

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.

4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

5

Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog een halve minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.