Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis die gemakkelijk te bereiden is. De salade van spinazie en cherrytomaten is lekker pikant door de dressing met gele peper die een fruitige smaak heeft. Houd je niet zo van pittig? Zorg dan dat je alle zaadjes uit de peper verwijdert en gebruik iets minder dan aangegeven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Kruimige aardappelen
1 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Gele peper
125 gram
Rode cherrytomaten
50 gram
Spinazie
1 stuk(s)
Doradefilet met huid
10 gram
Kappertjes
1 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
½ tl
Honing
1.5 el
Roomboter
naar smaak
Peper en zout
Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snipper ondertussen de sjalot. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de gele peper en snijd fijn. Halveer de cherrytomaten en scheur de spinazie klein (deze eet je rauw dus scheur niet te grof).
Maak in een kleine kom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing en de helft van de gele peper. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de cherrytomaten met de spinazie, de helft van de sjalot en de dressing. Laat even intrekken. Dep de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan en fruit de overige sjalot, de knoflook en de overige gele peper 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Verhoog het vuur naar middelhoog en bak de dorade 2 minuten op het vel. Keer om en bak nog 1 – 2 minuten. Voeg op het laatst de kappertjes toe en verwarm nog kort.
Verdeel de aardappelen, salade en dorade over de borden. Schenk de kappertjes-botersaus over de dorade.