HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZonnegloed Van Kipfilethaasjes Met Aardappelpartjes
topBanner
Zonnegloed van kipfilethaasjes met aardappelpartjes

Zonnegloed van kipfilethaasjes met aardappelpartjes

met gebakken groenten en tzatziki

lightyear
Lees meer

Naar de eettafel... en daar voorbij! Maak een onvergetelijke ruimtereis met recepten geïnspireerd op Disney en Pixar's Lightyear. Laat je verblinden door de stralende kipfilethaasjes op je bord. Gelukkig zorgt de romige tzatziki voor balans!

Labels:CaloriebewustFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ zakje(s)

Gedroogde oregano

200 gram

Kipfilethaasjes

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2136 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Hapjespan
Kleine kom
Rasp
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Houd genoeg ruimte over op de bakplaat of in de oven voor een ovenschaal met kip. Bak de aardappelpartjes 30 – 35 minuten in de oven.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom per persoon: 1 tl oregano, 1/2 el olijfolie, de helft van de knoflook en een snufje zout. Meng de kipfilethaasjes door de marinade. Zet opzij en laat de marinade intrekken tot stap 3. Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes.

3

Leg de kipfilethaasjes in een ovenschaal of op de bakplaat naast de aardappelpartjes. Bak de kip 12 - 15 minuten mee in de oven, of tot de kip gaar is. Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak 8 - 10 minuten.

4

Halveer ondertussen 1/4 komkommer per persoon in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de geraspte komkommer, de bladpeterselie en de overige knoflook met de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout. Snijd de overige komkommer in halve maantjes.

5

Pers de citroen uit. Meng in een grote kom 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Voeg de gebakken aardappelpartjes toe aan de kom en meng goed.

6

Snijd de kipfilethaasjes in blokjes. Verdeel de gebakken groenten en aardappelpartjes over de borden en leg de kipblokjes erbij. Serveer met de tzatziki en komkommer.