Varkenshaasstukjes in pikante bulgogisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaasstukjes in pikante bulgogisaus

Varkenshaasstukjes in pikante bulgogisaus

met bulgur en lente-ui

De varkenshaasstukjes marineer je zelf met bulgogisaus, ketjap en zonnebloemolie - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Varkenshaasstukjes

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ bosje(s)

Lente-ui

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gesneden spitskool

Zelf toevoegen

1.25 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2848 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten20.8 g
waarvan verzadigd3.2 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers23.6 g
Vezels19.7 g
Eiwitten37.5 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de bulgur.
  • Meng in een kom de bulgogisaus met per persoon: 1/2 el ketjap en 1/4 el zonnebloemolie. Voeg de varkenshaasstukjes toe aan de kom, meng goed en laat staan tot gebruik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember fijn. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Bulgur koken
2
  • Voeg de bulgur en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de pot met deksel en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Snijd ondertussen de lente-ui in fijne ringen. Bewaar een klein deel van het groene gedeelte apart ter de garnering.
  • Snijd de wortel in halve maantjes.
Groenten bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de lente-ui, knoflook, gember en rode peper 1 - 2 minuten.
  • Voeg de Koreaanse kruiden, spitskool en wortel toe en bak 5 - 7 minuten.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur in een pan en bak de varkenshaasstukjes met marinade 3 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper. 
  • Voeg de bulgur toe aan de sauteerpan met groenten en bak nog 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur met groenten over de borden.
  • Leg de varkenshaasstukjes erbovenop en schenk de marinade erover.
  • Garneer met het overige groene gedeelte van de lente-ui en de gomasio.

Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.