topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet soy pork

Sweet soy pork

met gember, limoenrijst en komkommersalade

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Limoen

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse koriander en munt

½ tl

Verse gember

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Varkenshaasstukjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 gram

Veldsla

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

200 ml

Water

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

30 ml

Water voor saus

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2678 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten23.1 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten73.3 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels4.9 g
Eiwitten32.9 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kleine kom
Hapjespan met deksel
Wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en pers vervolgens de hele limoen uit boven een kleine kom. Verhit in een hapjespan met deksel 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelmatig vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Bewaar het groene gedeelte van de bosui om het gerecht mee te garneren. Rasp de gember met een fijne rasp en bewaar ook apart.

Rijst bereiden
2

Voeg de rijst toe aan de hapjespan met deksel en bak 2 - 3 minuten. Voeg een snufje zout en per persoon: 200 ml water en 1/2 tl limoenrasp toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook in 14 - 17 minuten gaar. Schep tussendoor om en voeg extra water toe als de rijst droogkookt.

Yoghurt mengen
3

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakken. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng de yoghurt in een kleine kom met de overige knoflook, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en 1/3 van het limoensap, peper en zout tot een dressing.

Varkenshaaspuntjes bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Halveer de varkenshaaspuntjes. Voeg de varkenshaaspuntjes en gember toe en bak in 1 - 2 minuten rondom bruin. Voeg daarna de sojasaus en per persoon: 1/2 tl suiker en 2 el water toe. Meng goed, verlaag het vuur en laat 3 - 4 minuten sudderen tot het vocht verdampt is en stroperig is geworden.

Afwerken
5

Meng het overige limoensap door de rijst en laat afgedekt rusten tot alles klaar is. Meng de komkommer, veldsla en munt in een saladekom en voeg de yoghurtdressing toe.

Serveren
6

Verdeel de limoenrijst over de borden en schep de varkenshaasspuntjes erop. Serveer met de frisse komkommersalade en garneer met de gomasio en het groene deel van de bosui.