Skip to main content
Romige spinaziedahl met tofu
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt

Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?

Labels:
Végé
Allergenen:
Soja
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

¾ tl

Gemalen kurkuma

35 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten: Gluten)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Tomaat

½

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

100 gram

Spinazie

90 ml

Kokosmelk

100 gram

Tofu

(Bevat: Soja)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Maiszetmeel [of bloem]

Voedingswaarden

Energie (kJ)3643 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten102.6 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels15.7 g
Eiwitten29.3 g
Zout1.5 g
Potassium303.4 mg
Calcium138.8 mg
Iron3.1 mg

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Pan
Koekenpan
Keukenpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe aan de pan samen met de gemberpuree, gele currykruiden, Afrikaanse kruidenmix en tomatenpuree. Bak 1 minuut.
Rijst koken
2
  • Voeg de linzen, de bouillon en de helft van de kokosmelk toe.
  • Roer goed door en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten stoven, of tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng ondertussen een pot met water en een snuif zout aan de kook en kook de rijst 12 - 14 minuten.
  • Voeg de kurkuma toe en kook nog 1 minuut. Giet af en laat uitstomen.
Tofu bakken
3
  • Wikkel de tofu in keukenpapier en pers het vocht eruit. Snijd in blokjes.
  • Verdeel het maiszetmeel op een bord en breng op smaak met peper en zout. Bedek de tofu met het maiszetmeel.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelmatig vuur. Bak de tofu 4 minuten.
  • Roer kort voor serveren de tofu door de dahl.
Spinazie mixen
4
  • Voeg de helft van de spinazie toe aan een hoge kom met 25 ml water per persoon. Mix met een blender of staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg de overige spinazie toe aan de dahl en bak 1 minuut.
  • Voeg de gemixte spinazie en de overige kokosmelk toe. Roer goed door en laat 1 minuut sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Komkommer snijden
5
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
  • Meng in een kom de yoghurt met de komkommer.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de rijst over borden en verdeel de dahl eroverheen.
  • Serveer de komkommeryoghurt ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders