Dahl met kokos en paneer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dahl met kokos en paneer

Dahl met kokos en paneer

met linzen, groenten en naan

Je serveert dit gerecht met gekruid naanbrood. Samen met de smaakvolle dahl vormt dit de perfecte combinatie!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.25 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½

Tomatenpuree

90 ml

Kokosmelk

25 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten Gluten)

100 gram

Spinazie

65 gram

Paneer

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)831 kcal
Energie (kJ)3475 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd26 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers17 g
Vezels13.9 g
Eiwitten3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember (eventueel met schil) fijn. Snijd de peen in blokjes van ongeveer 1 cm (zie Tip).

Tip: Zorg dat je de peen echt goed klein snijdt, anders wordt deze niet gaar.

Saus bereiden
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, gember en de peen 2 - 3 minuten. Voeg het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Roer de kokosmelk los of schud het pakje flink zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.

Linzen toevoegen
3

Voeg de rode splitlinzen toe, breng op smaak met peper en zout en kook de dahl, afgedekt, 18 – 20 minuten, of tot de linzen gaar zijn. Roer halverwege door, voeg de spinazie toe en eventueel meer water als de dahl te droog wordt.

Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Paneer bakken
4

Dep ondertussen de paneer droog met keukenpapier en snijd in stukjes van ongeveer 2 cm. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paneer in 4 - 6 minuten lichtbruin (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Leg op een bord met keukenpapier.

Tip: Als je de paneer te lang bakt wordt hij droog.

Punten snijden
5

Bak de naan 2 - 3 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd daarna de naan in punten. Hak de koriander fijn en pers de limoen uit. Meng in een grote kom de koriander met het limoensap en roer de paneer erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de paneer met dressing vlak voor serveren toe aan de dahl en verwarm kort zodat de paneer wat zachter en warm wordt. Verdeel de dahl over kommen en serveer met de naanpunten.