
Groene curry met garnalen en bruine rijst
met spitskool, broccoli en sperziebonen
Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.
Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen:
Vis
•Schaaldieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
75 gram
Bruine snelkookrijst
½ stuk(s)
Ui
1 tl
Verse gember
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Sperziebonen
150 gram
Spitskool en broccoli
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Groene currykruiden
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
90 ml
Kokosmelk
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Rasp
•Pan met deksel
•Wok of hapjespan met deksel
•Wok of hapjespan
•Wok of hapjespan
Instructies

1
- Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel.
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken.
- Kook de sperziebonen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Kook de rijst 10 - 12 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember.
Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

2
- Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de gember, knoflook en ui 1 minuut.
- Voeg de spitskool, broccoli, kokosmelk, currykruiden en 5 ml vissaus per persoon toe. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.

3
- Verhit ondertussen in een andere wok of sauteerpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op hoog vuur en bak de garnalen 3 minuten al roerend.
- Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de curry en roer goed door. Breng de groene curry op smaak met peper en zout.

4
- Verdeel de groene curry over diepe borden.
- Schep de rijst met sperziebonen ernaast.