BestellenCadeaubon
Curry met gekruide kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry met gekruide kippendijreepjes

Curry met gekruide kippendijreepjes

met bloemkoolrijst, langgraanrijst en paprika

Naast gewone rijst gebruik je bloemkoolrijst – die is niet alleen sneller gaar, maar zorgt er ook voor dat je extra groenten binnenkrijgt.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

2.5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)747 kcal
Energie (kJ)3125 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten72.4 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels6.6 g
Eiwitten29.7 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. 
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Curry maken
2
  • Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut.  
  • Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Bloemkoolrijst bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten al roerend. Breng op smaak met voldoende peper en zout. 
  • Hak ondertussen de koriander grof.
Serveren
4
  • Meng de bloemkoolrijst door de witte rijst en verdeel over diepe borden.
  • Schep de kipcurry erover. Garneer met de koriander.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.