Curry met gekruide kippendijreepjes
met bloemkoolrijst, langgraanrijst en paprika
Naast gewone rijst gebruik je bloemkoolrijst – die is niet alleen sneller gaar, maar zorgt er ook voor dat je extra groente binnenkrijgt.
Labels:
Lekker snel
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
150 gram
Witte langgraanrijst
200 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
1 zakje(s)
Gele currykruiden
180 ml
Kokosmelk
200 gram
Bloemkoolrijst
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Courgette
Zelf toevoegen
1.5 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Energie (kJ)3142 kJ
Energie (kcal)751 kcal
Energie (kJ)3142 kJ
Energie (kcal)751 kcal
Vetten36.1 g
Vetten36.1 g
waarvan verzadigd17.9 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten73.4 g
Koolhydraten73.4 g
waarvan suikers9.8 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels5.6 g
Vezels5.6 g
Eiwitten30.5 g
Eiwitten30.5 g
Zout1.3 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan
Instructies
1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.
- Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
2
- Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten.
- Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak met peper en zout.
3
- Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout.
4
- Meng de bloemkoolrijst door de witte rijst en verdeel over diepe borden.
- Schep de kipcurry erover.
Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.