BestellenCadeaubon
Curry met gekruide kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry met gekruide kippendijreepjes

Curry met gekruide kippendijreepjes

met bloemkoolrijst, langgraanrijst en paprika

Naast gewone rijst gebruik je bloemkoolrijst – die is niet alleen sneller gaar, maar zorgt er ook voor dat je extra groente binnenkrijgt.

Labels:
Lekker snel

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Witte langgraanrijst

200 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

1 zakje(s)

Gele currykruiden

180 ml

Kokosmelk

200 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3142 kJ
Energie (kcal)751 kcal
Energie (kJ)3142 kJ
Energie (kcal)751 kcal
Vetten36.1 g
Vetten36.1 g
waarvan verzadigd17.9 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten73.4 g
Koolhydraten73.4 g
waarvan suikers9.8 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels5.6 g
Vezels5.6 g
Eiwitten30.5 g
Eiwitten30.5 g
Zout1.3 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Curry maken
2
  • Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut.  
  • Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Bloemkoolrijst bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout. 
Serveren
4
  • Meng de bloemkoolrijst door de witte rijst en verdeel over diepe borden.
  • Schep de kipcurry erover.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.