Skip to main content
Crispy bloemkoolstukjes

Crispy bloemkoolstukjes

met rijst, pinda's en zoet-pikante chilisaus

4.2
(164)

Je maakt vandaag crispy sesam bloemkoolstukjes door bloemkool in sesammayonaise te dippen en vervolgens een korstje van panko te geven.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Sesamzaad
Tarwe
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

75 gram

Basmatirijst

50 gram

Witte kool en wortel

½ bosje(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

150 gram

Bloemkool

Zelf toevoegen

1 tl

Bruine basterdsuiker

1 tl

Suiker

¾ el

Olijfolie

180 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3753 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten42.9 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten109 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels12.6 g
Eiwitten18.3 g
Cholesterol0.3 mg
Zout2.6 g
Potassium285.1 mg
Calcium37 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Kom

Instructies

Beslag maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de sesamolie, sojasaus en bruine suiker. Schep 1/3 van het mengsel in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko met een snuifje zout en een klein scheutje olijfolie.

Bloemkool roosteren
2

Snijd de bloemkool in roosjes. Wentel de bloemkoolroosjes eerst door de sesammayonaise en vervolgens door de panko. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Voor een extra crunchy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende ruimte op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.

Snijden
3

Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Rijst koken
4

Verhit een scheutje olijfolie in een pot op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de lente-ui, de gember en rode peper toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en bouillon toe. Verlaag het vuur en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Rauwkost maken
5

Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Meng de koolmix erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren en schep af en toe om. Meng net voor serveren de rauwkost door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de bloemkoolroosjes over de rijst. Serveer de zoet-pikante chilisaus en de overige sesammayonaise erbij. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de pinda's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders