HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCrispy "bang Bang" Bloemkool Met Knoflookrijst
topBanner
Crispy "bang bang" bloemkool met knoflookrijst

Crispy "bang bang" bloemkool met knoflookrijst

met groenten en chili-mayonaise

Lees meer

Bang bang! Dit recept wordt origineel geserveerd met kip. De opvallende naam komt van het harde kloppen waarmee het kippenvlees wordt platgeslagen om het malser te maken.

Labels:Veggie
Allergenen:EiMosterdGlutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Bloemkoolroosjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Pandanrijst

150 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Wortel

3 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Komkommer

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4012 kJ
Energie (kcal)959 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten125 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus. Schep de helft van chili-mayonaise in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko, een snufje zout en 1/4 el olijfolie per persoon.

2

Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met chili-mayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes rondom helemaal bedekt zijn met het sausje. Giet ze daarna over in de kom met panko en meng ze door de panko tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op laag vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg dan de rijst en 250 ml water per persoon toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Haal de pan daarna van het vuur en laat nog 5 minuten afgedekt in de pan nagaren. Giet de rijst eventueel af.

4

Hak de spinazie grof en verwijder eventueel dikke steeltjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de komkommer in dunne schijfjes.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de wortel in 4 - 6 minuten gaar. Voeg daarna de spinazie, het witte gedeelte van de bosui en de sojasaus toe. Bak het geheel nog 2 minuten en schep regelmatig om. Maak dan het "bang bang" sausje door de overige chili-mayonaise te mengen met de wittewijnazijn.

6

Verdeel de knoflookrijst over diepe borden. Verdeel de gebakken groenten eroverheen en leg de krokante bloemkoolroosjes erbovenop. Serveer met de "bang bang" saus en garneer met de komkommer, het sesamzaad en het groene gedeelte van de bosui.