Skip to main content
Aziatisch gemarineerde garnalen
Aziatisch gemarineerde garnalen

Aziatisch gemarineerde garnalen

Met gember, gebakken noedels en Chinese kool

Vandaag gebruik je twee gefermenteerde Aziatische smaakmakers: sojasaus en vissaus. De eerste wordt gemaakt van sojabonen en geroosterde granen en de tweede van gefermenteerde vis, meestal ansjovis of inktvis. Schrik niet van de sterke geur van de vissaus, eenmaal verwerkt in het gerecht geeft het een aangename hartige smaak.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Soja
Vis
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 ml

Sojasaus

10 ml

Vissaus

80 gram

Garnalen

100 gram

Noedels

⅓ head

Chinese kool

60 gram

Champignons

2.5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

¾ tl

Honing

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2870 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout6.7 g

Benodigdheden

Snijplank
Dunschiller
Keukenpapier
Kom
Pan met deksel
Wok
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Marineren
2

Meng in een kom de helft van de rode peper, de helft van de knoflook en de gember met de sojasaus, vissaus en honing. Dep de garnalen droog met keukenpapier en leg ze in de marinade. Laat minimaal 10 minuten marineren Schep af en toe om zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Snijden
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels en kook de noedels 3 – 4 minuten. Giet af en koel de noedels met koud water. Laat uitlekken. De noedels mogen afkoelen. Snijd de Chinese kool in dunne repen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Hak de verse koriander grof.

Groenten bakken
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur en fruit de overige rode peper en de overige knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de Chinese kool en de champignons toe en bak 4 – 5 minuten. Voeg de noedels toe aan de wok en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra olie toe wanneer de noedels aanbakken.

Garnalen bakken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep de garnalen uit de marinade (laat de marinade in de kom!) en bak 2 – 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Blus ondertussen de noedels met groenten af met de marinade.

Serveren
6

Verdeel de noedels met groenten en marinade over kommen. Schep de garnalen erop en garneer met verse koriander.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes