Parelcouscous, intussen de favoriet van menig HelloFresh’er. Je combineert het met een mix van hartige ingrediënten en zoete abrikozen. De knapperige pompoenpitten vormen een mooi contrast met de zachte parelcouscous.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
25 gram
Gedroogde abrikozen
1 stuk(s)
Paprika
1.5 bosje(s)
Verse krulpeterselie
85 gram
Parelcouscous
½ blik(ken)
Tomatenpuree
1 tl
Gemalen komijnzaad
20 gram
Pompoenpitten
175 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen en abrikozen klein. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in blokjes. Snijd de krulpeterselie en de steeltjes fijn, maar houd de stelen apart van de blaadjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de parelcouscous, tomatenpuree, komijnpoeder, abrikozen en de gesneden steeltjes van de krulpeterselie toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten droog. Voeg wat extra water toe als de pan te droog wordt.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de peen, afgedekt, 10 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de puntpaprika toe.
Voeg de parelcouscous en de helft van de krulpeterselie toe aan de wok of hapjespan en bak al roerend 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pompoenpitten en overige krulpeterselie.