Couscous met halloumi en gebakken rode paprika

Couscous met halloumi en gebakken rode paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 1153 beoordelingen
Lees meer

Halloumi is een kaassoort die je vanwege zijn stevige structuur goed kunt verhitten. In dit vegetarische couscousgerecht ga je de kaas grillen, waardoor hij een lekker krokant korstje krijgt. Door de paprika te bakken wordt hij lekker zoet. De koriander en limoen vormen een frisse tegenhanger.

Labels:DiscoveryVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Rode paprika

170 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Amandelen

(BevatNoten)

1 stuks

Knoflookteen

10 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Limoen

125 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1.25 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3414 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers of snijd de knoflook fijn en hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 – 2 cm. Snijd de paprika in reepjes.

Couscous wellen
Couscous wellen
2

Meng in een saladekom de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Paprika bakken
Paprika bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Halloumi bakken
Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflook olie.

Couscous mengen
Couscous mengen
5

Meng de koriander door de couscous en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen..