topBanner
Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

met een gegratineerde ciabatta

Lees meer

Wat betekent het woord ciabatta nog meer in het Italiaans? a) kussen b) badjas of c) pantoffel Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Halfkruimige aardappelen

1 stuk(s)

Courgette

10 gram

Pompoenpitten

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

80 gram

Bospaddenstoelenpesto

(BevatMelk (inclusief lactose), NotenKan bevattenSelderij, Pindas)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3543 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Soeppan met deksel
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf per persoon 3 dunne linten van de courgette met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de overige courgette in blokjes.

2

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op laag vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerend 3 minuten mee.

3

Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook het geheel 10 minuten, afgedekt, op laag vuur. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.

4

Snijd de ciabatta aan de bovenkant in de lengte open, maar niet helemaal doormidden. Besmeer met de helft van de bospaddenstoelenpesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.

5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met de gegratineerde ciabatta.