Skip to main content
Conchiglie met rode pesto met gebakken geitenkaas
Conchiglie met rode pesto met gebakken geitenkaas

Conchiglie met rode pesto met gebakken geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten

4.3
(108)

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

20 gram

Rucola

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4123 kJ
Energie (kcal)985 kcal
Vetten59.4 g
waarvan verzadigd19.6 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels9.4 g
Eiwitten30.3 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Grote wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Pasta koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
  • Snipper de ui en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  • Kook de pasta, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een grote wok of sauteerpan op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de paprika en tomaat toe en bak 5 - 6 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout.
Salade bereiden
3
  • Voeg de pasta en de rode pesto toe aan de wok of sauteerpan en verhit 1 minuut.
  • Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rucola toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Scheur het basilicum klein.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over diepe borden.
  • Schep de pasta op de rucola en leg de geitenkaas erbovenop.
  • Garneer met de pompoenpitten en het basilicum.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders