Gesmoorde savooikool met pittenrijst, 5-kruidenkip, bosui en zonnnebloem-pompoenpitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gesmoorde savooikool met pittenrijst, 5-kruidenkip, bosui en zonnnebloem-pompoenpitten

Gesmoorde savooikool met pittenrijst, 5-kruidenkip, bosui en zonnnebloem-pompoenpitten

Aux jeunes oignons et aux graines de courge et de tournesol

Savooikool is een losse kool met sterk gerimpelde bladeren. Het is daarnaast één van de oudste koolrassen ter wereld. Het smaakt het lekkerst als je hem mooi fijn snijdt, maar dat hebben wij al voor je gedaan. De 5 kruiden versterken dit Aziatische gerecht nog meer.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

250 gram

Savooiekool, gesneden

10 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 gram

Surinaamse rijst

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Sambal

2 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2351 kJ
Energie (kcal)562 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel

Instructies

Water koken
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook voor de rijst.

Bosui snijden
2

Snijd ondertussen de bosui in ringen. Snijd of pers de knoflook fijn.

Kip bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. Bak de helft van de bosui en de kipfilet 1 minuut op hoog vuur.

Savooikool smoren
4

Voeg de knoflook, sambal, ketjap en de savooikool toe (eventueel in porties) en blijf roeren tot de savooikool tot de helft geslonken is. Voeg 50 ml water per persoon toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten smoren, of totdat de savooikool de gewenste garing heeft. Breng op smaak met peper en zout.

Pittenrijst koken
5

Rooster ondertussen de zonnebloem-pompoenpittenmix, zonder olie, 2 - 3 minuten in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de rijst en het kokende water toe en kook, afgedekt 10 - 12 minuten (zie tip!) . Giet daarna af en laat uitstomen.

Serveren
6

Verdeel de pittenrijst over de borden en serveer met de gesmoorde savooikool en de kip. Garneer met de rest van de bosui en voeg naar smaak meer ketjap toe.