
Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas
met aubergine, champignons en basilicumcrème
Een avondje uitpakken zonder je spaarpot te breken? Onze klassiekers toverden we om in een speciale editie met luxe twist en vol verrassende smaken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ bol(len)
Burrata
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Passata
¼ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Tarwe)
20 gram
Rucola
10 ml
Basilicumcrème
1 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
65 gram
Champignons
Zelf toevoegen
¼ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergine en champignons in dunne plakken.
- Pers de knoflook of snijd fijn.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bestrooi de aubergineplakken met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant.

- Meng in een kom 50 g passata per persoon met de Italiaanse kruiden en de knoflook.
- Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel.
- Beleg de naanbroden met de aubergineplakken, de champignons en de geraspte Italiaanse kaas (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.
Tip: Heb je meer groenten dan op de naanpizza passen? Snijd deze dan klein en voeg ze in de volgende stap toe aan de salade.

- Snijd de tomaat in partjes.
- Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie.
- Voeg de rucola en tomaat toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de burrata over de pizza's en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer de naanpizza samen met de salade.
Weetje: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?