
Risotto van orzo met courgette, pecorino en walnoten
met olijfolie met truffelaroma en Italiaanse champignonmix
Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne textuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
20 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
20 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 ml
Olijfolie met truffelaroma
200 gram
Champignonmix
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
¼ el
[Plantaardige] boter
¼ el
Olijfolie
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 - 2 cm.
Weetje: Dit gerecht bevat ongeveer 350 gram groente per persoon en is door de champignons, courgette en kaas rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!

- Verhit 1/4 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
- Voeg de orzo toe en bak 1 minuut al roerend mee.
- Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur gaar.
- Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

- Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de courgette en de champignonmix 4 - 6 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg vervolgens alle groenten uit de pan en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en verwarm 2 minuten al roerend.

- Verdeel de champignonrisotto over de borden.
- Garneer met de geroosterde walnootstukjes en de overige geraspte pecorino.
- Besprenkel met de truffelolie.