Skip to main content
Mediterrane biefstukreepjes met verse kruiden
Mediterrane biefstukreepjes met verse kruiden

Mediterrane biefstukreepjes met verse kruiden

met rijst, witte kaas, citroen en pompoenpitten

4.8
(12)

Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk "gouden appels" betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

75 gram

Witte langgraanrijst

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse dille, munt & bladpeterselie

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Water voor saus

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3024 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten27.4 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels7.9 g
Eiwitten39 g
Zout1.5 g
Potassium193.3 mg
Calcium18.7 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Pan
Grand saladier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 12 - 15 minuten, of tot de rijst gaar is. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de citroen in 6 partjes. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Snijd de komkommer en tomaat in blokjes.
Pompoenpitten roosteren
2
  • Meng in een grote saladekom de mosterd met het sap van 1 citroenpartje per persoon, de helft van de honing en extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Voeg de ui en de helft van de verse kruiden toe aan de saladekom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen, haal uit de pan en bewaar apart.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit een klontje boter in dezelfde pan op hoog vuur en bak de biefstukreepjes met de Griekse kruidenmix 1 minuut.
  • Blus de pan af met het sap van 1 citroenpartje per persoon en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus.
  • Roer een klontje boter, de overige verse kruiden en de overige honing door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de komkommer en rijst toe aan de saladekom en schep goed om. Voeg eventueel meer extra vierge olijfolie toe naar smaak.
  • Serveer de salade over diepe borden. Verdeel de biefstukreepjes en tomatenblokjes eroverheen en besprenkel met de saus uit de pan.
  • Verkruimel de witte kaas eroverheen en garneer met de pompoenpitten.
  • Serveer de overige citroenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders