Skip to main content
Burger in romige zongedroogde-tomatensaus
Burger in romige zongedroogde-tomatensaus

Burger in romige zongedroogde-tomatensaus

met geroosterde groenten en verse kruiden

Tomatentapenade is een pittige mix van rijpe en zongedroogd tomaten, olijven, kappertjes, knoflook en kruiden. Deze hartige spread is perfect om op brood te smeren of om toe te voegen aan gerechten.

Labels:
Familie
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Selderij)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Wortel

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

(Bevat: Ei, Tarwe Kan bevatten: Selderij, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3369 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten48.6 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten67.2 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels11.8 g
Eiwitten26.5 g
Zout1.9 g
Trans Fat0.3 g
Potassium1461 mg
Calcium68.3 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Large Frying Pan

Instructies

In de oven
1

Meng in een grote kom de aardappel en wortel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, maar laat wat ruimte over voor de paprika. Bak 25 - 35 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. 

Burgers bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers, ui, knoflook en tomatentapenade 3 - 4 minuten.

Roomsaus maken
3

Draai de hamburgers om en voeg 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 2 minuten mee, of tot de burgers gaar zijn. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de culinaire room en per persoon: 1/8 groentebouillonblokje en 50 ml water toe en kook nog 5 - 7 minuten op laag vuur (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan 50 ml room per persoon door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Serveren
4

Verdeel de wortel, aardappel en paprika over borden. Serveer de burgers met de saus ernaast en garneer met de verse kruiden. Serveer met de mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders