Skip to main content
Burger met romige zongedroogde-tomatensaus
Burger met romige zongedroogde-tomatensaus

Burger met romige zongedroogde-tomatensaus

met geroosterde groenten en verse kruiden

4.4
(684)

Tomatentapenade is een pikante mix van rijpe en zongedroogd tomaten, olijven en kappertjes, met knoflook en kruiden. Deze hartige spread is perfect om op brood te smeren of om toe te voegen aan gerechten.

Labels:
Familie
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Selderij)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Wortel

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

(Bevat: Ei, Tarwe Kan bevatten: Selderij, Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3300 kJ
Energie (kcal)789 kcal
Vetten48.6 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels15 g
Eiwitten26.7 g
Zout2.1 g
Trans Fat0.3 g
Potassium96.3 mg
Calcium48 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Large Frying Pan

Instructies

In de oven
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de wortel in staafjes van 5 cm. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier, maar laat wat ruimte over voor de paprika. Bak 20 - 25 minuten, of tot de groenten goudbruin kleuren. 
Bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes.
  • Leg de paprika naast de aardappelen en wortel op de bakplaat en rooster de laatste 15 minuten mee.
  • Verhit de andere helft van de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de burger, ui, knoflook en tomatentapenade 3 - 4 minuten.
Snijden
3
  • Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Draai de burger om, voeg de Italiaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee, of tot de burger gaar is. 
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de culinaire room en de bouillon toe en kook nog 5 - 7 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de wortel, patatjes en paprika over borden.
  • Serveer de burger met de saus ernaast en garneer met de verse kruiden.
  • Serveer met de mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders