Deze burger is niet zomaar een burger en vraagt dan ook om flink wat bouwvaardigheden. Het broodje wordt namelijk royaal belegd met een malse kalfsburger, gebakken ei, uienringen en plakjes bacon. Kalfsvlees is mager vlees met een heerlijk zachte en verfijnde smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Rosevalaardappelen
1 stuk(s)
Biologisch wit rozenbroodje
(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten)
1 stuk(s)
Little gem
60 gram
Rode kerstomaten
½ stuk(s)
Ui
2 plak(ken)
Ontbijtspek
1 stuk(s)
Kalfsburger
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
4 stuk(s)
Ei
15 gram
Kappertjes en gesneden augurken
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
¼ el
Wittewijnazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Mosterd
1 el
Olijfolie
¼ el
[Plantaardige] boter
¼ el
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 – 8 minuten mee.
Tip: \Wij hebben dit gerecht gemaakt met een heteluchtoven. Heb je een combimagnetron of een minder sterke oven? Bak de aardappelen dan ongeveer 10 minuten langer, of tot ze gaar zijn.
Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder vet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken (deze meng je later met de sla).
Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en witte wijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.
Tip: Je bakt de burgers rosé. Houd je meer van doorbakken? Bak de burgers dan langer.
Voeg de little gem, de cherrytomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed.
Tip: Je kunt ook een beetje van de little gem overlaten voor op de burger als je dat lekker vindt.
Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.