Skip to main content
Bulgurbowl met broccoli en krokante kikkererwten
Bulgurbowl met broccoli en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met broccoli en krokante kikkererwten

met dille-yoghurtsaus, amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade

3.9
(120)

Door de kikkererwten te poffen maak jij van dit gerecht een echt feestje! Gepofte kikkererwten zijn tevens een heerlijke, voedzame snack, waarbij je kunt experimenteren met verschillende kruiden.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Bron van vezels
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Kikkererwten

100 gram

Broccoli

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Tomaat

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2750 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten70.1 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels22.3 g
Eiwitten23 g
Zout0.9 g
Potassium307.9 mg
Calcium41.8 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Pan
Kom
Sieb
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de bulgur 10 - 12 minuten. Giet daarna af en bewaar in de pot.
  • Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix toe, besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en meng goed. Dek de pot af en houd apart tot serveren.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Kikkererwten bereiden
2
  • Verdeel de broccoli over één kant van een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en rooster 5 minuten in de oven.
  • Spoel de kikkererwten onder koud water, laat uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. 
  • Voeg de kikkererwten en het gerookt paprikapoeder toe en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng goed zodat de kikkererwten rondom bedekt zijn.
Salade maken
3
  • Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat en rooster 15 - 20 minuten.
  • Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer en tomaat toe en meng goed.
Serveren
4
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de dille fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook, dille en honing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de bulgur op diepe borden. Leg de broccoli, de kikkererwten en de tomaat-komkommersalade erbovenop.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus en garneer met het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders