Bulgurbowl met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met boerenworst

Bulgurbowl met boerenworst

met geroosterde groenten en Midden-Oosterse dressing

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

125 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

0.17 zakje(s)

Ras el hanout

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

¼ el

Wittewijnazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)901 kcal
Energie (kJ)3768 kJ
Vetten47.7 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten78.7 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels18.4 g
Eiwitten30 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng op de helft van een bakplaat met bakpapier de zoete aardappel- en wortelfriet met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl ras el hanout. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een ovenschaal de kerstomaten met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de ovenschaal op de bakplaat en rooster de groenten 16 - 18 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
Bulgur koken
2
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de bulgur en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot.
  • Kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten in de bouillon, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng de bulgur met 1/4 tl ras el hanout per persoon. Breng op smaak met peper. 

Weetje: Bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Worst en ui bakken
3
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
  • Voeg de laatste 5 - 6 minuten de ui en knoflook toe en bak mee. 
Serveren
4
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/4 el wittewijnazijn, 2 el water en 1 tl Midden-Oosterse kruiden (zie Tip). Meng tot een gladde dressing.
  • Verdeel de bulgur over diepe borden.
  • Schep de geroosterde groenten over de bulgur. Leg de worst erbovenop. Besprenkel met de dressing.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor per persoon: 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.