BestellenCadeaubon

HelloFresh

Recipes

Bulgur-linzensalade met avocado en geitenkaas

topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur-linzensalade met avocado en geitenkaas

Bulgur-linzensalade met avocado en geitenkaas

met little gem, Kumato tomaat en amandelschaafsel

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Die worden gestoomd, gedroogd en tot slot gebroken - het resultaat zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Noten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Groene linzen

85 gram

Bulgur

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Noten, Amandelnoten Kan bevatten Pecannoten, Paranoten, Walnoten, Pistachenoten, Pinda's, Hazelnoten, Sesamzaad, Noten, Macadamianoten)

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Kumato tomaat

2 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Limoen

75 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Boter

2 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3150 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Energie (kJ)3150 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Vetten42 g
Vetten42 g
waarvan verzadigd14 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten60 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers13 g
waarvan suikers13 g
Vezels8.89 g
Vezels8.89 g
Eiwitten26 g
Eiwitten26 g
Zout3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Ui karamelliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tip: Wist je dat avocado naast gezonde vetten ook veel kalium en vitamine E bevat? Kalium is onder andere belangrijk voor een gezonde bloeddruk en vitamine E voor een sterke weerstand.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de limoen in parten en verbrokkel de geitenkaas.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige geitenkaas, limoenparten en avocado.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.