Skip to main content
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met lente-ui en zwart sesamzaad

Hoewel ze van dezelfde plant afkomstig zijn, verschillen zwarte sesamzaadjes van witte sesamzaadjes qua smaak en textuur. Zwarte sesamzaadjes hebben een intensere, lichtbittere en nootachtige smaak en zijn steviger van textuur.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kalkoenfilet

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Tarwe, Gluten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gesneden spitskool

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Gluten, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

[Zoutarme] sojasaus

½ stuk(s)

Zoutarm Kippenbouillonblokje

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2512 kJ
Energie (kcal)600 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels10.2 g
Eiwitten37.5 g
Zout3.5 g
Potassium407.2 mg
Calcium62.8 mg
Iron0.5 mg
Pan
Wok of hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de noedels in 3 - 4 minuten beetgaar.
  • Bewaar 50 ml kookvocht per persoon apart, giet af en laat uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Snijd de lente-ui fijn en houd wat van het groene gedeelte apart ter garnering.
  • Snijd de wortel in dunne schijfjes en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de wortel, knoflook, spitskool en lente-ui, afgedekt, 5 minuten. Roer regelmatig door.
Saus maken
3
  • Meng in een kom de bulgogisaus met de sojasaus en wat pikante rode saus naar smaak.
  • Haal het deksel van de pan en bak nog 4 - 5 minuten al roerend.
  • Voeg, kort voor serveren de noedels, de saus en het achtergehouden kookvocht toe aan de groenten.
  • Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Halveer ondertussen de kalkoen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kalkoen 6 - 8 minuten, of tot de kalkoen gaar is.
  • Roer een klontje boter en de Koreaanse kruidenmix erdoor en bak nog 1 minuut.
  • Leg de kalkoen bovenop de noedels.
  • Garneer met het achtergehouden groene gedeelte van de lente-ui en het zwarte sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders