topBanner
Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Broodje omelet met pittige blauwe kaas

met gebakken portobello en coleslaw

Lees meer

Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering is van het Nederlandse koolsla?

Labels:Veggie
Allergenen:EiMosterdGlutenbevattende granenSojaSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

2 stuk(s)

Portobello

30 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

200 gram

Rodekool en wortel

2 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4018 kJ
Energie (kcal)960 kcal
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof. Snijd de portobello in plakken. Klop in een saladekom de mayonaise, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.

2

Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom. Meng goed en bewaar apart. Bak het biologische broodje 8 minuten in de oven. Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.

3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg het eimengsel toe en bak in 6 - 7 minuten 1 omelet per 2 personen. Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur. Bak de portobello met de knoflook in 4 minuten gaar en bruin. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de danablu boven de omelet.

4

Snijd het biologische broodje open. Beleg elk broodje met een deel van de omelet. Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet. Serveer de broodjes met de overige coleslaw.