Broodje met gehaktballen in barbecuesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje met gehaktballen in barbecuesaus

Broodje met gehaktballen in barbecuesaus

met ovenfriet en frisse komkommersalade

Vandaag staat er een broodje met gehaktballen in tomatensaus op het menu. Dit gerecht zal bij jong en oud gegarandeerd in de smaak vallen!

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

½ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ tl

Honing

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1006 kcal
Energie (kJ)4210 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers24 g
Vezels9.5 g
Eiwitten44 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Friet bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht) of 230 graden (elektrisch). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik (zie Tip). Meng in een kom de frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de frieten. Gebruik de aardappelen de volgende dag voor bijvoorbeeld een aardappelsalade.

Gehaktballen bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gekruide gehaktballetjes in 5 – 6 minuten rondom bruin (zie Tip). Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

Tip: Let op: de gehaktballen laten wat vet los tijdens het bakken! Houd je hier niet van? Verwijder dan wat van het vet uit de pan.

Saus maken
3

Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg de tomatenblokjes, de zwarte balsamicoazijn, de honing en de barbecuesaus toe. Breng zachtjes aan de kook.

Gehaktballen garen
4

Zet het vuur middellaag zodra de saus kookt. Dek af en laat nog 7 – 9 minuten zachtjes koken, of tot de gehaktballen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Roer af en toe goed door.

Salade mengen
5

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en 1 tl mayonaise per persoon. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Houd eventueel een beetje sla apart voor op het broodje. Meng de dressing met de komkommer en de slamix.

Serveren
6

Beleg de hamburgerbollen met de gehaktballen in barbecuesaus en eventueel wat sla. Serveer de broodjes met de komkommersalade, de ovenfrieten en de overige mayonaise.