HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Kipgehaktballen Met Mexicaanse Twist
topBanner
Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise

Lees meer

De kipgehaktballetjes zijn alvast voor je gekruid met paprikapoeder, cayennepeper, komijn en peterselie. Zo zet je al binnen 20 minuten een smaakvol gerecht op tafel!

Labels:FamilieLekker snelCaloriebewustPopulairExtra groenteFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)SojaGlutenTarweGerstRoggeMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

6 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja, Gluten, Tarwe, Gerst, RoggeKan bevattenEieren, Lupine, Noten, Gluten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Tomaat

0.71 blik(ken)

Maïs in blik

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

40 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

1 stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2908 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Energie (kJ)2908 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten37.0 g
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten53 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers19.0 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels9.54 g
Vezels9.54 g
Eiwitten32 g
Eiwitten32 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, rode peper (s) en kipgehaktballen 2 – 3 minuten.
  • Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, in 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

3
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tomatenblokjes, mais, komkommer en de gemengde sla door de dressing.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

4
  • Snijd de broodjes open en vul met 3 gehaktballen per persoon en de ui.
  • Schep er een beetje chili-mayonaise op.
  • Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de broodjes met de salade ernaast.