
Tofubowl met pindasaus en paksoi
met zoetzure komkommer en sushirijst
Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?
Labels:
Vegan
Allergenen:
Selderij
•Soja
•Tarwe
•Pinda's
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
90 gram
Gekruide tofublokjes
(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)
40 gram
Pindasaus
(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)
75 gram
Sushirijst
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Paksoi
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
2 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Grote kom
•Koekenpan
•Kleine steelpan
Instructies

1
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
- Voeg de rijst en volddoende kokend water toe en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven (zie Tip). Kook afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.
- Giet daarna af in een vergiet, spoel met lauw water en laat uitlekken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

2
- Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een grote kom per persoon: 1 tl suiker en 1 1/2 el wittewijnazijn. Voeg de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 2 - 3 minuten, of tot hij goudbruin kleurt.
- Voeg per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 2 el ketjap, 1 el water en sambal naar smaak toe aan de tofu.
- Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als de bladeren van de paksoi klein.

3
- Voeg de paksoi toe aan de pan met tofu en bak 1 - 2 minuten. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Verhit de pindasaus met 1 el water per persoon al roerend in een kleine steelpan op middellaag vuur.

4
- Verdeel de rijst over diepe borden.
- Verdeel de tofublokjes met paksoi ernaast.
- Leg de zoetzure komkommer erbij.
- Besprenkel met de pindasaus.