Bowl met kippendij en parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met kippendij en parelcouscous

Bowl met kippendij en parelcouscous

met kruidige geroosterde groenten en labne

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze bowl vol smaken.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen:
Tarwe
•Eieren
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode kerstomaten

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2750 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten25.1 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten69.7 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels12.3 g
Eiwitten32.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

•Grote kom
•Bakplaat met bakpapier
•Pan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de wortel en snijd de wortel en aubergine in dunne halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.

Aubergine en wortel roosteren
2

Meng in een grote kom de aubergine en wortel met de helft van de Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon. Verdeel de aubergine en wortel over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 - 12 minuten in de oven.

Parelcouscous koken
3

Zet de parelcouscous onder water in een pot met deksel. Kook de parelcouscous met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet indien nodig af. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Kerstomaten en ui roosteren
4

Halveer de kerstomaten. Meng in dezelfde kom de ui en kerstomaten met de overige Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon. Voeg de groenten toe aan de bakplaat en rooster nog 5 - 6 minuten mee.

Kip bakken
5

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de kip gaar is.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over diepe borden. Serveer de gegrilde groenten en de kippendijreepjes over de couscous. Garneer met de labne.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?