Skip to main content
Boekweitnoedels met sperziebonen, mildgekruide tofu en sesamzaad
Boekweitnoedels met sperziebonen, mildgekruide tofu en sesamzaad

Boekweitnoedels met sperziebonen, mildgekruide tofu en sesamzaad

Avec du tofu légèrement épicé et des graines de sésame

Dit oosterse gerecht is heerlijk kruidig. Door de sperzieboontjes te bakken worden ze extra krokant. Daarnaast krijgen de boontjes een pittige smaak dankzij de gember, maar ook een sesamsmaak door de zaadjes en de olie.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Soja
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

200 gram

Sperziebonen

½ gram

Tofu

5 gram

Sesamzaad

15 ml

Sojasaus

75 gram

Boekweitnoedels

5 ml

Sesamolie

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2996 kJ
Energie (kcal)716 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in drie gelijke stukken.

Tofu bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en bak de tofu met de helft van de rode peper en het grootste deel van het sesamzaad in 3 - 4 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de gember 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de sperziebonen, sojasaus, witte wijnazijn, honing en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven op laag vuur.

Noedels koken
4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Op smaak brengen
5

Voeg de noedels, sesamolie en de tofu toe aan de sperziebonen, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van het sesamzaad en rode peper.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pad thai met omeletreepjes en pinda’s

Pad thai met omeletreepjes en pinda’s

Een van de meest gegeten gerechten in Thailand
Oosterse boekweitnoedels met sperziebonen en tofu

Oosterse boekweitnoedels met sperziebonen en tofu

À l’huile de sésame pour une explosion d’arômes
Pad thai met choisam, broccoli, kruidige tofu en pinda’s

Pad thai met choisam, broccoli, kruidige tofu en pinda’s

Een traditioneel Thais gerecht met bijzondere noedels
Oosterse boekweitnoedels met tofu en knapperige pinda’s

Oosterse boekweitnoedels met tofu en knapperige pinda’s

Warme noedelsalade met koolraap

Warme noedelsalade met koolraap

Met limoendressing en pinda’s
Pad thai met choisam, broccoli, ei en pinda’s

Pad thai met choisam, broccoli, ei en pinda’s

Een traditioneel Thais gerecht met bijzondere noedels
Boekweitnoedels met sperziebonen, mildgekruide tofu en sesamzaad

Boekweitnoedels met sperziebonen, mildgekruide tofu en sesamzaad

Avec du tofu légèrement épicé et des graines de sésame
Roergebakken biefstukpuntjes met babypaksoi en boekweitnoedels

Roergebakken biefstukpuntjes met babypaksoi en boekweitnoedels

Een Aziatisch roerbakgerecht met gember en sojasaus
Japanse noedels met zachte witvis en geurige gember

Japanse noedels met zachte witvis en geurige gember

Aux légumes verts et aux champignons
Oosterse heldere noedelsoep met paksoi, cashewnoten en limoen

Oosterse heldere noedelsoep met paksoi, cashewnoten en limoen

Japanse noedelsoep met zalmfilet

Japanse noedelsoep met zalmfilet

De boekweitnoedels, choisam en sojasaus geven het gerecht een Aziatisch karakter
Japanse noedelsoep met choisam, ei en cashewnoten

Japanse noedelsoep met choisam, ei en cashewnoten

Met dunne noedels gemaakt van boekweitmeel
Oosterse biefstukpuntjes met udonnoedels en paksoi

Oosterse biefstukpuntjes met udonnoedels en paksoi

Op smaak gebracht met verse kruiden en gember
Lasagne met kruidige kipworst

Lasagne met kruidige kipworst

Een smaakvolle worst met zachte aubergine en spinazie
Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet

Je vult de omelet niet alleen met Chinese kool maar ook met choisam
Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Met aubergine, gele paprika en tomaat
Pompoen-kikkererwtensoep met bruine ciabatta

Pompoen-kikkererwtensoep met bruine ciabatta

Een pittige Indiase soep
Indonesische viscurry met venkel en sperziebonen

Indonesische viscurry met venkel en sperziebonen

Snelle roerbaknoedels

Snelle roerbaknoedels

met Chinese kool, ei en cashewnoten
Tacoschotel met Mexicaanse kippendijstukjes en cheddar

Tacoschotel met Mexicaanse kippendijstukjes en cheddar

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes