Skip to main content
BBQ-varkensoester met geroosterde groenten
BBQ-varkensoester met geroosterde groenten

BBQ-varkensoester met geroosterde groenten

met patatjes en walnoot-peterseliedressing

In dit gerecht gebruik je BBQ-rub. Het gerookte paprikapoeder en de geroosterde ui in deze kruidenmix zorgen voor een smaakvol geheel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Noten
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Varkensoester

(Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

BBQ-rub

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2524 kJ
Energie (kcal)603 kcal
Vetten27.7 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels13 g
Eiwitten32.4 g
Zout0.6 g
Potassium645.4 mg
Calcium59.8 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Krieltjes roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes en halveer eventuele grote krieltjes. Voeg toe aan een grote kom. Besprenkel met scheutje zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel de krieltjes over de helft van een bakplaat met bakpapier. Rooster de krieltjes 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Groenten snijden
2
  • Snijd ondertussen de ui in partjes.
  • Snijd de paprika in repen. 
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Meng in dezelfde grote kom de groenten met een scheutje zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
Groenten roosteren
3
  • Verdeel de groenten over de andere helft van de bakplaat en rooster de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bladpeterselie fijn.
  • Rasp de schil van de citroen en snijd in 6 partjes.
Varkensoester bakken
4
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de varkensoester in 1 - 2 minuten per kant rondom bruin.
  • Haal de varkensoester eruit en leg in een ovenschaal, maar bewaar de pan met het bakvet voor stap 5.
  • Bestrooi de varkensoester met de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Zorg ervoor dat de varkensoester volledig bedekt is met de BBQ-rub. Bak de varkensoester de laatste 3 - 5 minuten mee in de oven.
Dressing maken
5
  • Verhit de pan met het bakvet opnieuw op middelhoog vuur en bak de knoflook en walnootstukjes 1 minuut.
  • Haal de pan van het vuur en meng de bladpeterselie en per persoon: 1 tl citroenrasp en het sap van 1 citroenpartje erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de patatjes, de groenten en het vlees over borden. 
  • Garneer met de walnoot-peterseliedressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders