Bao bun met sticky varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Gesneden spitskool

50 gram

Sugarsnaps

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Bao broodje

1 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

0.64 stuk(s)

Lente-ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Varkenshaas

5 gram

Verse koriander

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

1.25 el

Zonnebloemolie

10 gram

Bloem

1 el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)931 kcal
Energie (kJ)3897 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten113 g
waarvan suikers34 g
Vezels6.7 g
Eiwitten46 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote kom
Rasp
Kleine kom
Bord

Instructies

Zoetzuur maken
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in dunne repen zodat ze makkelijk in de bao's passen. Meng in een grote kom de suiker, 1 1/2 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de spitskool en de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren (zie Tip).

Tip: Vind je de gesneden spitskool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.

Voorbereiden
2

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de bruine suiker met sojasaus en sesamolie (zie Tip). Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Wentel de plakken door de bloem zodat alle kanten een dun laagje bloem hebben.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe aan het sausje van de varkenshaas.

Sugar snaps bereiden
3

Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sugar snaps toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout.

Varkenshaas bakken
4

Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een tweede grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaasplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen (zie Tip). Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar op een bord. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.

Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.

Sticky vulling maken
5

Voeg de gember, de overige knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de saus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de plakken varkenshaas weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus verdikt en aan het vlees begint te plakken.

Serveren
6

Snijd de koriander grof. Vul de bao-broodjes met een beetje zoetzuur en het varkensvlees. Garneer met het groene gedeelte van de bosui, de koriander en eventueel de overige zoete Aziatische saus. Serveer met de sugar snaps en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.