Bao bun met sticky varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur en paksoi in vissaus

.

Allergenen:
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Bao broodje

⅓ stuk(s)

Komkommer

0.15 stuk(s)

Spitskool

⅔ stuk(s)

Paksoi

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1.25 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.64 stuk(s)

Lente-ui

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Varkenshaas

5 gram

Verse koriander

5 gram

Sesamzaad

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

10 gram

Bloem

1.5 el

Olijfolie

1 el

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)960 kcal
Energie (kJ)4015 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers29 g
Vezels6.5 g
Eiwitten49 g
Zout8 g

Benodigdheden

Grote kom
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Bord
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden, bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de komkommer en spitskool in dunne repen zodat ze makkelijk in de bao's passen. Meng in een grote kom de suiker, 3 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de spitskool en de komkommerrepen toe, roer goed om en laat intrekken tot serveren.

Paksoi bereiden
2

Halveer de paksoi in de lengte en snijd in repen van ongeveer 10 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paksoi 3 minuten. Voeg de vissaus toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven.

Tip: 1) Is de paksoi eerder klaar dan het vlees? Houd dan op laag vuur warm tot serveren. 2) Vissaus heeft een uitgesproken smaak. Als je de smaak te intens vindt, kun je de vissaus ook pas in de laatste minuut toevoegen.

Varkenshaas voorbereiden
3

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene deel apart van het witte deel. Meng in een kleine kom de bruine suiker met sojasaus en sesamolie. Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Wentel de plakken door de bloem zodat alle kanten een dun laagje bloem hebben.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe aan het sausje van de varkenshaas.

Varkenshaas bakken
4

Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaasplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen, om ze vervolgens kort dicht te schroeien. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.

Tip: Als de pan te klein is, kun je dit in meerdere keren doen.

Sticky vulling maken
5

Voeg de gember, knoflook en het wit van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de saus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de plakken varkenshaas weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus verdikt en aan het vlees begint te plakken.

Serveren
6

Snijd de koriander grof. Vul de bao's met een beetje zoetzuur en het varkensvlees. Garneer met het groen van de bosui en de koriander. Serveer met de paksoi en het overige zoetzuur. Bestrooi de paksoi met sesamzaad.