topBanner
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

Lees meer

De vegetarische runderpuntjes zijn gemaakt van tarwe en zitten vol ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaadEiPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Limoen

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

160 gram

Vegetarische runderstukjes

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Ei)

1 stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse koriander

1 pak(ken)

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2267 kJ
Energie (kcal)542 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Kleine kom
Rasp
Saladekom
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, gomasio, sojasaus, gember en knoflook. Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de marinade goed. Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.

2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, de tomaat, rode ui en koriander in een saladekom.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

4

Voeg de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden. Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's. Vergeet de overige marinade niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.