Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

De vegetarische runderpuntjes zijn gemaakt van tarwe en zitten vol ijzer en vitamine B12, dus je komt niks tekort met deze salade.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Veggie
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)551 kcal
Energie (kJ)2305 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten63.7 g
waarvan suikers23 g
Vezels4.9 g
Eiwitten29 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Saladekom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Préparer
1

Râpez finement l'ail et le gingembre. Taillez 2 quartiers de citron vert par personne. Dans le bol, mélangez la sauce asiatique sucrée, la sauce soja, le gingembre, l’ail. Ajoutez, par personne, 1/2cc de sucre et le jus de 1quartier de citron vert. Mélangez bien.Mélangez les 2/3 de ce mélange aux émincés végétariens et laissez mariner pendant que vous coupez les légumes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en spoel de noedels voor gebruik goed af in een vergiet. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

Couper
2

Coupez le concombre en deux dans le sens de la longueur, puis taillez-le en rondelles. Coupez la tomate prune en quartiers et l’oignon rouge en fines demi-rondelles. Ciselez finement les feuilles de coriandre. Dans le saladier, mélangez bien le concombre, la tomate, l’oignon rouge et la coriandre.

Cuire
3

Faites chauffer 1/2cs d’huile de tournesol par personne à feu moyen-vif dans le wok ou la sauteuse. Faites sauter les émincés végétariens 2 à 3minutes. Ajoutez les nouilles udon et poursuivez la cuisson 2 à 3minutes. Pendant ce temps, concassez les cacahuètes et émincez le piment rouge en fines rondelles.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Servir
4

Ajoutez les nouilles udon et les émincés végétariens au saladier. Mélangez et servez sur les assiettes. Garnissez du reste des quartiers de citron vert et des cacahuètes. N’oubliez pas le reste de la sauce: ajoutez-en à votre guise, de même que le piment.