Aubergine met buffelmozzarella en paprikapesto

Aubergine met buffelmozzarella en paprikapesto

Met parelcouscous in tomatensaus

20 minuten
Beoordeeld met 2.9 / 4
Lees meer

Vandaag bak je de aubergine op een andere manier dan je misschien gewend bent. Door de aubergine te halveren, behoudt de groente de vlezige structuur. De tomatensaus maak je van cherrytomaatjes. 'Klein maar fijn' gaat zeker op voor deze tomaatjes: ze hebben vaak een intensere smaak dan gewone tomaten.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Rode ui

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gedroogde oregano

1 blik

Cherrytomaten in blik

40 g

Rode paprikapesto

(BevatEi, Melk (inclusief lactose), Noten)

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan
InstructiesPDF
Instructies
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er het bouillonblokje boven. • Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de aubergine en snijd het vruchtvlees kruislings in. Snipper de rode ui. • Kook de parelcouscous 11 – 12 minuten in de pan met bouillon en giet af.

2

• Smeer de aubergine in met 1 el olijfolie per helft. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en bak de aubergine 4 – 6 minuten met de platte kant naar beneden, of totdat hij mooi bruin wordt. • Draai de aubergine om. Voeg de knoflook, oregano en rode ui toe en roerbak 1 – 2 minuten.

3

• Voeg de cherrytomaten toe aan de pan. • Smeer op de bovenkant van de aubergine 1 el paprikapesto per persoon, meng de overige paprikapesto door de parelcouscous. • Snijd de buffelmozzarella in plakjes en leg deze op de aubergine.

4

• Voeg de parelcouscous toe aan de pan en laat nog 2 minuten meebakken. • Snijd ondertussen de basilicumblaadjes grof. • Verdeel de aubergine met de parelcouscous over de borden en garneer met het basilicum.