Aardappelroerbak met spiegelei en kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

met champignons, sperziebonen en verse kruiden

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

50 gram

Gebroken sperziebonen

4 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

¾ tl

Paprikapoeder

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Geraspte belegen kaas

4 stuk(s)

Ei

2.5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.25 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)773 kcal
Energie (kJ)3235 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers3 g
Vezels13.5 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan met deksel
Deksel

Instructies

Cuire à l’eau
1

Lavez ou épluchez les pommes de terre, puis coupez-les en dés de 2 x 2 cm. Dans la casserole, versez de l’eau à hauteur des pommes de terre et des haricots verts. Émiettez-y 1/4 de cube de bouillon par personne, couvrez et portez à ébullition. Faites-les cuire 10 minutes, puis égouttez et réservez sans couvercle.

Couper
2

Pendant ce temps, émincez ou écrasez l’ail. Coupez l’oignon rouge en fines demi-rondelles et les champignons en lamelles.

Cuire à la sauteuse
3

Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne dans la poêle et faites-y revenir l’oignon rouge, l’ail et les champignons 5 minutes à feu moyen-vif. Salez et poivrez. Faites ensuite chauffer 1/2 cs de beurre par personne dans la grande poêle ou sauteuse. Ajoutez les haricots verts, les pommes de terre ainsi que, par personne, 1/4 de sachet de paprika en poudre et d’origan séché. Faites cuire le tout 5 minutes en remuant régulièrement.

Faire fondre le fromage
4

Ajoutez l’oignon rouge, l’ail et les champignons à la grande poêle ou sauteuse. Réduisez le feu, saupoudrez le tout du fromage mi-vieux râpé et laissez-le fondre.

Tip: Dek de pan eventueel af met het deksel zodat de kaas extra goed smelt.

Cuire les œufs
5

Faites chauffer 1/4 cs de beurre par personne dans la poêle utilisée pour les champignons et faites-y cuire 1 œuf au plat par personne. Salez. Pendant ce temps, ciselez le persil et la ciboulette.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Servir
6

Servez les pommes de terre et les légumes sur les assiettes. Disposez l’œuf au plat par-dessus et garnissez de persil et ciboulette.