
Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt en heeft zijn naam te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
150 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten: Selderij)
1 blik(ken)
Kikkererwten
⅔ zakje(s)
Ras el hanout
2.5 gram
Verse koriander
¼ stuk(s)
Citroen
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)
40 gram
Labne
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
Olijfolie


Tip: Dit gerecht bevat veel belangrijke voedingsstoffen. De spinazie en labne zijn rijk aan calcium, in de kikkererwten en zoete aardappel zit veel ijzer en de rode puntpaprika zorgt voor veel vitamine E en C.


Tip: Dit recept bevat meer dan 50% van de ADH vezels. Deze vezels zitten voornamelijk in de kikkererwten, maar ook in de zoete aardappel en de rest van de groenten.