Tip voor extra feestelijke empanada's: bestrijk de bovenkant van het deeg voordat ze de oven in gaan met een geklutst ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
1 zakje(s)
BBQ rub
½ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
â…” zakje(s)
Gemalen kaneel
200 gram
Rundergehakt
â…” stuk(s)
Quichedeeg
(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))25 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Limoen
2 stuk(s)
Pruimtomaat
â…” stuk(s)
Komkommer
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
40 gram
Roomkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Zonnebloemolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de wortel met een grove rasp.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de BBQ rub, het gemalen komijnzaad en de kaneel toe en bak 1 minuut. Voeg het gehakt en de wortel toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los. Zet het vuur uit, meng de roomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Rol het quichedeeg uit op het bakpapier. Rol met een deegroller het deeg dunner en groter. Pak een kleine kom en duw, met het open gedeelte, 2 - 3 cirkels per persoon uit het deeg. Maak van het eventuele overige deeg nog een extra cirkel.
Schep wat van de vulling op de helft van een cirkel deeg, maar houd de rand vrij. Strooi wat geraspte belegen kaas over de vulling en vouw de lege helft van het deeg over de belegde helft, tot de vorm van een halve maan. Duw de rand goed dicht met een vork. Herhaal dit voor elke empanada. Leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten goudbruin in de oven.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1/4 limoen, peper en zout. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Roer de tomaat en komkommer door de dressing in de saladekom. Snijd de blaadjes van de munt en peterselie fijn en meng door de salade. Roer eventuele overige empanadavulling door de salade.
Verdeel de empanada's over de borden. Serveer met de salade.